W dni 12 kwietnia 2017 r. w naszej szkole został zorganizowany Dzień Zdrowego Stylu Życia. Połączony on był z Dniem Służby Zdrowia. Dzień ten rozpoczęliśmy od szkolenia z zakresu I pomocy przedmedycznej. Instruktarz przygotowała dyplomowana pielęgniarka Aleksandra Płuciennik. Uczniowie wysłuchali, a potem przećwiczyli zasady udzielania pierwszej pomocy.

Następnie, każda klasa przygotowała pod kierunkiem wychowawcy potrawę opartą na warzywach i owocach. Dzieci najmłodsze przygotowały kanapki, klasa II sałatkę warzywną i owocową, klasa III koktajle owocowe, klasa IV-V kolorowy pociąg z warzyw. Odbyła się również degustacja przygotowanych potraw. Wszystkim bardzo smakowało.

W dalszej kolejności, uczniowie klas IV-V przygotowali inscenizację o warzywach i owocach, oraz o ich dobrym wpływie na nasz organizm. Na koniec odbył się konkurs z nagrodami, dotyczący owoców i warzyw.

DLA RODZICA, DLA UCZNIA